• منبع: رنجبر
  • تاریخ ایجاد: 12.6.1393

کاهش قابل ملاحظه زنان شاغل در کشور از 84 تا 92

دنیای اقتصاد : آمارهای رسمی نشان می‌دهد در دوره هشت ساله اخیر، تعداد شاغلان زن در ایران با کاهش قابل ملاحظه‌ای مواجه بوده است.
بر‌ اساس این آمارها، در سال 1384 نزدیک به 3 میلیون و 961 هزار نفر از شاغلان کشور «زن» بوده‌اند، در حالی که در سال گذشته، این تعداد به حدود 3 میلیون و 145 هزار نفر رسیده است؛ موضوعی که حکایت از کاهش تقریبا 816 هزار نفری تعداد شاغلان زن در سال‌های اخیر دارد.
به بیان دیگر به‌طور متوسط در هر سال، بیش از 100 هزار نفر از زنان شاغل در کشور از بازار کار کنار می‌روند.
این اطلاعات با استناد به گزارش‌هایی که از سوی مرکز آمار ایران منتشر می‌شود، محاسبه شده است..(9.9.2014)
] خوداین آمارنشان دهنده ی ضدیت رژیم اسلامی حاکم درتضعیف نقش سازنده زنان درجامعه می باشد.رنجبر]
مبارزه برای لغو طرحهای ضد زن در مجلس ایران
درشرایطی که ناشی ازسوء مدیریت آبهای کشور درهوای گرم ایران ذخیره ی آب حتا برای شهرتهران و حومه با بیش از 10 میلیون جمعیت به معضل روز تبدیل شده است و این وضعیت دربسیاری از شهرها و روستاها وحشت آفرین شده است؛
درزمانی که بیش از 90% مردم ایران درفقرزنده گی کرده و آینده ی فرزندانشان درصورت زنده ماندن تیره و تارشده است؛
درحالی که به علت تغذیه بد و ناکافی انواع امراض نظیر پوکی استخوان، فقدان توانائی مالی برای معالجه مر ض دربیمارستانها سخن روز درایران است؛
درزمانی که فارغ التحصیل شده گان دانشگاهها بخش قابل ملاحظه ای از بی کاران را تشکیل می دهند، درحالی که درایران روحیه ی درس خواندن برای تامین زنده گی بهتر پیوسته برای کودکان تبلیغ می شد، امری که باعث شده است جوانان ما درشرایط خفقانی فاقد آزادی اجتماعی و احساس بی آینده بودن به انواع موادمخدرپناه ببرند؛
به هنگامی که کودکان درسنین آموزش و پرورش درمیدان بی رحم استثمار و ستم برای کمک به اقتصادخانواده از مدرسه رفتن بازمانده و به خیل کودکان کار درحال افزایش می پیوندند و دریک کلام درشرایطی که فقر و فلاکت و زنده گی جهنمی دامن بیش از 90% کودکان را درایران گرفته است ، رژیم کوته بین “ولایت فقیه” به فکر افزایش باروری زنان و افزایش جمعیت با دید ” گوشت دم توپ درست کردن از” قلب جوانان برای گسترش نفوذ خود را می خواهند برای فردا روز برای جنگ و ستیز و پاسیو و عقب نگهداشتن زنان طبق دیدگاه ” درایران زنان را بود این هنر ـــ نشینند و زایند شیران نر” آماده کنند.
درعین حال کشاندن زنان مبارز ایران به زیرسقف خانه و ممانعت از نقش فعال اجتماعی آنها که هم اکنون زبان زد خاص و عام می باشد، دیدگاه عقب مانده ارتجاعی مذهبی را زنان گردن کشانه به سُخره گرفته اند و ستم برزنان یکی از پایه های اساسی دیدگاه مذهبی حاکمان در ممانعت از وحدت زنان و مردان برای برچیدن این نظام ننگ ونفرت از روی زمین را تشکیل می دهد.
درچنین شرایطی “طرح افزایش باروری و پیشگیری از کاهش رشد جمعیت” و “طرح جامع جمعیت و تعالی خانواده” که در دستور کار نمایندگان مجلس ایران قرار دارند، حقوق زنان را بیش از پیش محدود می‌کنند و هدف اصلی آنها افزایش تولید مثل و کار خانگی برده وار زنان است.
اولین اثر این دو طرح و درصورت نصویب آنها توسط مجلس شورای اسلامی موجب نقض آزادی زنان و حق تصمیم آنان در بارورشدن یا نه، جلوگیری ازآموزش و اشتغال زنان در ایران است.
به دنبال سخنان رهبر جمهوری اسلامی ایران درباره لزوم دوبرابر شدن جمعیت ایران در اسرع وقت، مقامات دولتی تغییراتی جدی در زمینه سیاستهای تنظیم خانواده ایجاد کردند که نتیجه آن محدود کردن تدریجی دسترسی زنان به بازار کار و ارائه سیاست‌ها و اقداماتی برای هدایت زنان به سوی فرزندآوری بیشتر است. حتی پیش از تصویب نهایی این دو طرح و ابلاغ آن، محدودیت دسترسی به امکانات پیشگیری از بارداری در بسیاری از نقاط ایران آغاز شده و بسیاری از مراکز دولتی خدمات رایگان پیشگیری از بارداری را متوقف کرده‌اند.
بر اساس “طرح افزایش باروری و پیشگیری از کاهش رشد جمعیت“وازکتومی و توکتومی به عنوان روش‌های جلوگیری از بارداری از طریق جراحی و هرگونه تبلیغات درباره سایر روش‌های پیشگیری ازبارداری جرم و قابل مجازات خواهد بود.
اولویت دادن به مردان خانواده در بازار کار، محدود کردن دسترسی زنان به فرصت‌های شغلی، محدود کردن نقش زنان به تولید مثل به عنوان وظیفه اصلی زن از جمله دیگر نتایج این طرح‌ها هستند.
کلیات “طرح افزایش باروری و پیشگیری از کاهش رشد جمعیت” سوم تیر 1393 در مجلس شورای اسلامی تصویب شد و نمایندگان مجلس 19 مرداد 1393 ماده اول آن را نیز به تصویب نهایی رساندند. طرح جامع جمعیت و تعالی خانواده 6 خرداد 1392 در مجلس اعلام وصول شده و در حال حاضر در انتظار تصویب نهایی در کمیسیون فرهنگی و طرح در صحن علنی مجلس است.
این دو طرح تشویق‌هایی همچون هدیه، وام، امکانات درمانی و مزایایی برای نگهداری کودکان را در اختیار زوج‌های ازدواج کرده می‌گذارند که در نگاه اول تبعیض جنیسیتی را به زنان تحمیل نمی‌کند، اما بررسی عمیق‌تر نشان می‌دهد که هدف از این تعیین این مزایا و تشویق‌ها، منصرف کردن زنان از تحصیل و اشتغال در خارج از محیط خانواده است. در واقع امکانات رفاهی پیش بینی شده در این طرح‌ها زنان متاهل را به صورت غیر مستقیم محدودتر از قبل می کند و با کم کردن دسترسی آنها به حقوق شهروندی شان در زمینه آموزش، اشتغال، ازدواج، طلاق، باروری و بهداشت جنسی آنها را در معرض خشونت قرار می دهد. (برگرفته از:  news Asman  daily 6.1.1393)
[ این تدبیرشیطانی آخوندی شمه دیگری از به اسارت درآوردن و تبدیل زنان به "ماشینهای جوجه کشی!" نمی باشد.رنجیر]
باتوجه به نکاتی که دربالا آمد خوب است به محدودیتهای دیگر درمورد بهداشت و تغذیه و رشد کودکان نیز اشاره ای بکنیم. فقط بحران کم آبی و تاثیرآن برکودکان “مشت نمونه خرواراست” . به گزارشات زیر توجه کنیم:
واردات آب را جدی بگیریم
رییس اسبق اتاق بازرگانی تهران گفت: پیش بینی ناسا مبنی بر ورود ایران به دوره 30 ساله خشکسالی واقعیتی است که مسئولان امر نباید آن را نادیده بگیرند. لذا یکی از مطمئن‌ترین اقدامات برای مقابله با آن، واردات آب است.
محمدرضا بهزادیان، رییس اسبق اتاق بازرگانی تهران در گفت‌و‌گو با خبرنگار ایلنا در خصوص واردات آب به کشور، گفت: واردات آب ذهنیتی است که سال‌ها قبل باید به آن پرداخته می‌شد اما این مسئله مغفول ماند.
وی افزود: طبق اعلام ناسا ایران وارد یک دوره 30 ساله خشکسالی می‌شود که در پایان 10 سال اول کشاورزی باقی نخواهد ماند و به احتمال 90 درصد نیز احتمال وقوع آن وجود دارد.
بهزادیان تصریح کرد: ما باید به دنبال توسعه پایدار برویم و برای تحقق آن یا باید کشاورزی قطره‌ای را ترویج داده و صرفه جویی آب در کشاورزی را نهادینه کنیم و یا اینکه باید به واردات آب بپردازیم.
وی ادامه داد: سال‌ها قبل مسئله واردات آب طرح شد و در این خصوص NGO تشکیل شده و با شرکت‌های مهندسی آب نیز صحبت‌هایی شد و با تشکیل هیاتی مذاکراتی نیز با امامعلی رحمانف، رئیس جمهور تاجیکستان برای واردات آب از این کشور با توجه به اینکه جنوب این کشور یکی از پرآب‌ترین مناطق دنیاست، انجام شد.
رئیس اسبق اتاق بازرگانی تهران با اشاره به نتایج مذاکرات با رئیس جمهور تاجیکستان، خاطرنشان کرد: رحمانف اعلام آمادگی کرد که سالیانه 10 میلیارد متر مکعب آب به کشور ما صادر کند که با این اقدام 10 استان شرقی کشور سیراب می‌شد حتی اضافه نیز می‌ماند که می‌توانستیم به حاشیه جنوبی منتقل کنیم.
وی توضیح داد: در زمینه اجرایی شدن واردات آب کارهای مطالعاتی انجام شد و قرار شد که با خط لوله 1000 کیلومتری آب را از جنوب تاجیکستان به خراسان منتقل کنیم و از این طریق آب مورد نیاز برای امور صنعتی، فرآوری سنگ آهن جنوب خراسان و کشاورزی خراسان و کرمان تامین شود.
بهزادیان تاکید کرد: واردات آب می‌توانست جهش اقتصادی بزرگی برای کشور باشد که در این صورت کشاورزی ایران و دشت‌های خشک شده می‌توانست حاصلخیز شود.( آسمان دیلی نیوز1.6.93 )
ایران در حال تبدیل شدن به مناطق خشک شمال آفریقا است
عضو کمیسیون انرژی مجلس ایران گفت: وضعیت آب کشور بحرانی‌تر از آن است که به اطلاع مردم می‌رسد و ایران از نظر اقلیمی به شرایط شمال آفریقا رسیده است …
به گزارش صدای آمریکا، روبرت بگلریان، عضو کمیسیون انرژی مجلس ایران به خبرگزاری ایلنا گفت: «وضعیت آب کشور بحرانی‌تر از آن است که به اطلاع مردم می‌رسد.» به اعتقاد او ایران از نظر اقلیمی شرایطی مانند شرق حوزه مدیترانه داشت اما اکنون به شرایط شمال آفریقا رسیده است.
پیش از این، ناصر کرمی، اقلیم شناس و استاد دانشگاه نسبت به بحران خشکسالی در ایران هشدار داده و گفته بود که ایران در حال تبدیل شدن به سرزمینی مانند سومالی است. این استاد دانشگاه معتقد است که با بروز خشکسالی، سرعت تخریب طبیعت ایران به شدت افزایش یافته و بر زندگی مردم تاثیر بسیاری خواهد گذاشت. او در گفت و گویی به روزنامه شرق گفته بود: «روندهایی که تا امروز بر اساس آنها پیش‌بینی‌ها انجام می‌شد، همه بر اساس شرایط بارش‌های نرمال بود؛ ما با شرایط نرمال بارش، یکی از اولین ‌کشورهای دنیا در فرسایش خاک و دومین‌ کشور دنیا در بیابان‌زایی هستیم. اما موضوع مهم این است که ایران در حال حاضر دیگر در شرایط نرمال بارش قرار ندارد، یعنی هر وضعیتی تا امروز بوده سرعت وقوعش چند برابر می‌شود. »
ناصر کرمی، نبود نظارت و مدیریت منابع آب را یکی از مهمترین دلایل بحرانی شدن شرایط آب در ایران می‌داند. به گفته او، سرمایه‌گذاری برای ذخیره آب آشامیدنی، در ایران بسیار سنگین بوده است. آنگونه که این استاد دانشگاه توضیح می‌دهد، این سرمایه‌گذاری منجر به سدسازی‌های بسیاری شده که بخش‌های دیگر را به بیابان تبدیل کرده است.
کرمی، حفر صدها هزار چاه غیرمجاز با هدف کشاورزی را نیز یکی از دلایل خشکیدگی دشت‌های ایران میداند که منجر به بوجود آمدن بیابان‌های وسیع می‌شود. او معتقد است که دولت ایران هرچه سریع‌تر باید یک برنامه ریاضتی برای کاهش برداشت از منابع آب زیرزمینی اجرا کند.
در همین رابطه، روبرت بگلریان نیز با اشاره به اینکه فرصت کافی برای فرهنگسازی وجود ندارد، به ایلنا گفت: «مهم‌ترین کاری که باید انجام دهیم این است که باید بهره‌وری را بالا ببریم و منابع را به سمت زیرساخت‌های بخش آب سوق دهیم. »
در حال حاضر میزان بارندگی در ایران یک سوم میانگین جهانی است، این در حالیست که میانگین مصرف آب در ایران بالا‌تر از مصرف جهانی است. (آسمان دیلی نیوز 3.6.93 )
ازدواجهای شگفتانگیز در کشور
روان‌شناسان و مشاوران خانواده معتقدند باید میان زن و مرد، یک فاصله سنی منطقی وجود داشته باشد. آمارهای ثبت احوال نیز البته تا حدی این انگاره را تائید می‌کند. یعنی این که مردم هم در حالت عادی به این توصیه معتقدند.
به گزارش جام جم، طبق آمار بیشترین ازدواج در ایران میان پسران 20 تا 24 سال با دختران 15 تا 19 سال صورت می‌گیرد. البته در میان دختران، افراد 20 تا 24 سال بیشترین گروه از همسران را تشکیل می‌دهند.
ولی با این حال تعداد ازدواج‌هایی که از نظر سنی عجیب و غریب است نیز کم نیست. بیایید نگاهی به بخشی از این اعداد و ارقام بیندازیم:
۱ ـ‌ ازدواج 40 هزار دختر زیر 15 سال نخستین مورد تعجب‌آور است. هر چند که این موضوع در کشور ما دور از ذهن نیست، اما کم نیستند کارشناسانی که به مواردی چون محرومیت این افراد از تحصیل، خطر بارداری زودهنگام و نیز عدم یادگیری مهارت‌های زندگی اشاره می‌کنند مخصوصا این که بدانیم 7000 نفر از این تعداد با پسران زیر 20 سال ازدواج می‌کنند.
۲ ـ نکته جالب و شگفت دیگر، ازدواج 3440 زوج و 292 زوجه 75 سال و بیشتر است. کسانی که چند سالی بیش از متوسط امید به زندگی ایرانیان عمر دارند، اما سر پیری هوس معرکه‌‌گیری کردند و احتمالا برای بار دوم یا چندم پای سفره عقد نشستند.
نکته شگفت‌انگیزتر این که 3 نفر از مردان بالای 75 سال با دختران کمتر از 15 سال و 16 نفر با دختران کمتر از 20 سال ازدواج کرده‌اند. از آن طرف هم 4 بانوی بیش از 75 سال با پسران کمتر از 20 سال ازدواج کرده‌اند. عروس، کودتای 28 مرداد 32 را به یاد دارد ولی داماد تصویری از جنگ تحمیلی هشت ساله عراق علیه ایران هم ندارد.
نکته جالب‌تر دیگر این است که 168 نفر از این افراد با کسانی ازدواج کرده‌اند که در گروه سنی همسان یعنی 75 سال و بیشتر هستند.
۳ ـ نکته جالب دیگر، تعداد افرادی است که با سن نامشخص به محضر اسناد رسمی رفته‌اند. آمارها نشان می‌دهد 254 خانم و 261 آقا بدون سن معین ازدواج کرده‌اند. این افراد کسانی هستند که هنوز سند سجلی معتبر ندارند و شگفت‌انگیز تعداد این افراد است که بدون سند هویتی در جامعه زندگی می‌کنند.
یادآوری می‌شود تمام آمار این مطلب مربوط به سال 1391 است. آمار سال 1392 و 93 تاکنون اعلام نشده است. تابناک ـ آینه روز 5.9.2014
تفسیر روز ـ رنجبر ـ 12 شهریور 1393

پژوهشگران ارجمند! برای درک نزدیک به واقعیت یک پدیده مشخص، اسناد و مدارک غیر قابل تردید لازم است. ولی متأسفانه مؤسسات آماری همه کشورها در خدمت منافع دولت‌هاشان آمارهای سالانه خود را منتشر میکنند.لذا این آمارها دستکاری شده‌اند. به ویژه آمارهای رژیم جمهوری اسلامی، جعلی هستند.از این رو بهتر آن است که شما پژوهشگر محترم ، آمارهای تدوین شده در ایران را در قیاس با هم مورد استفاده قرار دهید. آمارهای این سایت، امکان قیاس را برای شما فراهم آورده است.