• منبع: http://www.iranmining.com/News/Show.asp?Id=15017&Dir=434
  • اقتباس از: گزارش معدن 24
  • تاریخ ایجاد: 20.11.1394

قیمت مس دوباره در مسیر صعود/ کاهش معاملات کلوخه در بازار. 1394

بررسی معاملات مس کاتد و مفتول در بورس کالا نشان می دهد بهای این فلز دو هفته ای است که روند صعودی خود را اادامه می دهد. 
به گزارش معدن24، روند قیمتی مس کاتد و مفتول از هفته دوم بهمن ماه مثبت شده است بگونه ای که مس مفتول از 162 هزار و 19 ریال به ازای هر کیلوگرم که در 4 بهمن به ثبت رساند به 170 هزار و 248 ریال در روز گذشته رسید. 
همچنین هر کیلوگرم مس کاتد از 154 هزار و 301 ریال روز گذشته 162 هزار و 501 ریال شده است. 
در بخش تقاضا نیز شاهد افزایش حجم تقاضای خریداران برای مس مفتول و کاهش جزیی تقاضا برای کاتد مس با وجود ثبات عرضه هر دو محصول بودیم. 
هفته گذشته از 2270 تن مس مفتول عرضه شده توسط شرکت ملی مس و دنیای مس کاشان، در مجموع هزار و 10 تن مورد معامله قرار گرفت در حالی که در هفته جاری هزار و 350 تن دادوستد شد. 
ارزش معاملات مس مفتول نیز این هفته به مرز 23 میلیارد تومان نزدیک شد. 
در بخش مس کاتد که از سوی ملی مس در تالار صنعتی بورس کالا عرضه شد حجم معالات از 2 هزار و 160 تن که هفته قبل به ثبت رسید این هفته 2 هزار و 40 تن شد که ارزش آن بالغ بر 33 میلیارد و 150 میلیون تومان بود. 
در بازارهای جهانی نیز در طول هفته گذشته رشد قیمت های مس محسوس و قابل مشاهده بود چراکه میانگین قیمت مس که در هفته پایانی ژانویه 2016 (هفته منتهی به 29 ژانویه) 4511.5 دلار در هر تن بود هفته گذشته (اول تا پنجم فوریه 201) 4614.4 دلار رسیده بود. 
مس پس از هفته ها نزول قیمت و ثبت کمترین سطح قیمتی در اواسط ژانویه 2016 یعنی رقم 4310 دلار در هر تن، هفته گذشته 4680 دلار را نیز تجربه کرد. 
گفتنی است این سطح قیمتی کمترین میزان از 14 می 2009 بوده است. 
کارگزاری سی ولکس کالا از جمله علل افزایش قیمت مس در طول هفته گذشته را نوسانات مثبت قیمت نفت، تغییرات منفی ارزش دلار، تاثیرات مثبت ناشی از افزایش واردات مس چین در ماه دسامبر سال گذشته، بهبود تقاضا در بازارهای فیزیکی در آستانه تعطیلات سال نو چینی، احتمال عقب گرد بانک مرکزی آمریکا از افزایش مجدد نرخ بهره، نوسانات مثبت شاخص سهام در بورس های بزرگ دنیا و در نهایت کاهش موجودی مس در انبارهای بورس فلزات لندن عنوان کرده است. 
موجودی مس در انبارهای بورس فلزات لندن در آخرین روز از هفته گذشته 228 هزار و 650 تن شده که این عدد نیز کمترین سطح موجودی فلز سرخ از ژانویه سال گذشته تاکنون است. 
همچنین به دلیل عقب گرد مس در روز پایانی هفته گذشته و کاهش 16 دلار در هر تنی قیمت این فلز در 5 فوریه، افت ارزش یورو و عملکرد نامناسب اقتصاد چین و کره جنوبی در ماه ژانویه 2016 از جمله علل اصلی این افت عنوان شده اند. 
البته کارشناسان معتقدند وضعیت رشد اقتصادی جهان، اقدامات کشورهای عضو منطقه یورو به منظور مقابله با بحران بدهی بوجود آمده در این منطقه، بروز بلایای طبیعی، تنش های سیاسی در کشورهای جهان، سیاست های تورم زایی چین، سیاست های فدرال رزرو آمریکا در تصبیت نرخ بهره بانکی، نگرانی ناشی از افزایش نرخ تورم جهانی و نیز بروز اعتصابات کارگری در معادن مهم مس بویژه در کشور شیلی می تواند بر روند قیمت فلز مس در بازارهای جهانی تاثیرگذار باشد. 
به اعتقاد کارشناسان و تحلیلگران بازارهای جهانی، بهای شمش مس با توجه به هزینه های اکتشاف، استخراج و فرآوری به پایین ترین سطح رسیده و به نظر نمی رسد قیمت ها از آنچه اکنون با آن مواجه هستیم، به شکل محسوسی کاهش یابد. 
مس از اواخر نوامبر تاکنون تغییرات چشمگیری نداشته و در 2.5 ماه اخیر در بین کمینه قیمت ها یعنی 4310 دلار تا بیشیبنه یعنی 4702 دلار در نوسان بوده است و به اعتقاد کارشناسان مس بعید است به کمتر از 4300 تا 4350 دلار در هر تن برسد. 
قیمت های جهانی مس بازار این مادۀ معدنی را در ایران نیز کاملاً تحت تأثیر قرار داده به طوری که هم اکنون بسیاری از معادن مس در کشور از تمام ظرفیت استخراج خود بهره نبرده یا حتی نیمه تعطیل هستند. 
دوری و نزدیکی به کارگاه‌ها و کارخانجات فرآوری و وجود سایر فلزات سودمند (همچون طلا، نقره، کبالت و مولیبدن) و عناصر مزاحم (اسیدبری بالا در آثر وجود سنگ‌های کربناته یا آرسنیک) به همراه مس از مهمترین عوامل تعیین‌کنندۀ قیمت سنگ خام فلز سرخ هستند. 
می‌توان به روشنی دریافت که خرید و فروش کلوخه مس با عیار کمتر از 2 درصد تقریباً اندک شده و خرید و فروش برای عیارهای بالای 2 درصد بهتر صورت می‌پذیرد. 
در صورت نزدیکی معدن با واحدهای فرآوری، عیار تا 2 درصد 25 تا 28 هزار تومان خرید و فروش می شود. 
البته بازار همچنان برای عیارهای بالای مهیا است هرچند که معاملات نیز به دلیل کاهش قیمت های جهانی محدود شده و معدنداران به علت کاهش قیمتها، تمایل چندانی به سنگ‌جوری نشان نمی‌دهند. 
برخی معدنداران قیمت سنگ مس سولفیدی و اکسیدی برای عیار تا 3 درصد را حدود 20 تا 25 هزار تومان در هر عیار-تن اعلام می کنند البته در برخی موارد قیمت بالاتر و تا مرز 30 یا 31 هزار تومان نیز اعلام می شود. 
برای عیار بالای 3 درصد، نیز بسته به تناژ، ظرفیت معدن و برخی مسائل دیگر میانگین قیمت حدود 34 هزار تومان به ازای هر عیار درصد است البته بایستی توجه داشت با توجه به مطالب یاد شده، خرید و فروش سنگ مس بسیار کاهش یافته و معدن‌داران و صاحبان خطوط فرآوری مس در ایران همچنان به آینده چشم دوخته اند. 
 
سه شنبه، 20 بهمن 1394

پژوهشگران ارجمند! برای درک نزدیک به واقعیت یک پدیده مشخص، اسناد و مدارک غیر قابل تردید لازم است. ولی متأسفانه مؤسسات آماری همه کشورها در خدمت منافع دولت‌هاشان آمارهای سالانه خود را منتشر میکنند.لذا این آمارها دستکاری شده‌اند. به ویژه آمارهای رژیم جمهوری اسلامی، جعلی هستند.از این رو بهتر آن است که شما پژوهشگر محترم ، آمارهای تدوین شده در ایران را در قیاس با هم مورد استفاده قرار دهید. آمارهای این سایت، امکان قیاس را برای شما فراهم آورده است.