• اقتباس از: اقتباس از داده‌های رادیو فردا
  • تاریخ قرائت: 16.6.2024
درآمدهای دولت 1403-1402
۱- عدالت مالیاتی
حجم درآمدهای مالیاتی دولت در لایحه بودجۀ ۱۴۰۳ دقیقاً ۴۴ درصد بیشتر از پارسال است. ... مالیات بر درآمد کارگران را تا ۷۱ درصد و مالیات بر درآمد مشاغل و اصناف را ۹۵ درصد افزایش داده است.
مالیات بر ارزش افزوده نیز ۶۵ درصد افزایش،داشته است.
کل مبلغ تعیین‌‌شده برای مالیات «آستان قدس» و «نهادها و بنیادهای انقلاب اسلامی»، سه هزار میلیارد و ۳۲۴ میلیون تومان است که در مقایسه با کل درآمدهای مالیاتی تقریباً «صفر» است.
به عبارتی، از هر ۱۰۰ میلیون تومان مالیاتی که دولت در سال ۱۴۰۳ جمع‌آوری می‌کند، سهم بنیادها و نهادهای زیر نظر علی خامنه‌ای فقط ۲۵ تومان است. ضمن این‌که بخش عمدۀ آن، تحت عنوان «جمعی-خرجی» عیناً به این نهادها بازگردانده می‌شود.
۲- جریمه‌های رانندگی
سه برابر شدن جرائم رانندگی در لایحۀ بودجۀ ۱۴۰۳
افزایش تعرفه‌ها و صدور چشمگیر برگه‌های جریمۀ رانندگی، از جمله رعایت نکردن حجاب اجباری، دست‌کم شش هزار میلیارد تومان جریمۀ راهنمایی و رانندگی.
بودجۀ ۱۴۰۲، جریمه‌های رانندگی کمی بیش از دو هزار میلیارد تومان بود.
در ایران نزدیک به ۱۶ میلیون دستگاه خودرو «سواری و تجاری» فعال است.
با این حساب، دولت ایران انتظار دارد که در سال ۱۴۰۳ از هر خودرو به‌طور متوسط ۳۷۵ هزار تومان جریمه دریافت کند.
۳- بودجۀ نظامی
بودجۀ نظامی در سال ۱۴۰۳ حدود ۴۷ هزار میلیارد تومان است. بودجۀ نظامی پارسال حدود ۴۰ هزار میلیارد تومان بود.
بودجۀ نظامی ایران فقط ۱۶ درصد افزایش نیافته است
دولت برای تقویت «بنیۀ دفاعی» نیروهای مسلح، معادل ۱۴۲ هزار میلیارد تومان نفت خام اختصاص دهد. پارسال اما دولت معادل ۲۱ هزار میلیارد تومان نفت خام برای این بخش در نظر گرفته بود.
در عمل، سهم نیروهای مسلح از بودجۀ سال ۱۴۰۳ دست‌کم ۴۳ درصد افزایش یافته است (بر اساس جدول شماره ۲۱ لایحۀ بودجه ۱۴۰۳).
۴- خرج تبلیغات
جمع مبلغ اختصاص‌یافته به این نهاد تبلیغات در سال جاری ۳۱ هزار میلیارد تومان است. این مبلغ با احتساب بودجۀ صداوسیما به حدود ۵۴ هزار میلیارد تومان می‌رسد.
حکومت ایران در سال ۱۴۰۳ بودجۀ نهادهای مذهبی و تبلیغی را ۶۰ درصد افزایش داده است.
به‌طور جداگانه نیز مبلغ ۳۶ هزار میلیارد تومان برای دستگاه‌های عمدتاً مذهبی و تبلیغاتی حکومت هزینه می‌شود.
۵- درآمدهای نفتی
دولت رئیسی پیش‌بینی کرده است که امسال ۵۸۳ میلیون میلیارد تومان از درآمدهای نفتی را به بودجۀ کشور اختصاص بدهد.
به عبارتی، دولت قصد دارد روزانه یک میلیون بشکه نفت به‌علاوۀ ۳۵۰ هزار بشکه میعانات گازی و ۱۳ میلیارد مترمکعب گاز صادر کند تا ۱۸.۶ میلیارد دلار درآمد کسب کند.*
از این مبلغ، سهم شرکت ملی نفت برای هزینۀ تولید ۱۴.۵ درصد و سهم صندوق توسعه ملی ۴۵ درصد خواهد بود. هفت ‌و نیم میلیارد دلار باقی‌مانده را دولت دریافت می‌کند تا پس از تبدیل به ریال، به بودجۀ عمومی تزریق کند تا صرف هزینه‌های جاری و عمرانی شود.
دولت با چه نرخی ۷.۵ میلیارد دلار را به پول ملی تبدیل می‌کند؟
دولت رئیسی باید هر دلار نفتی را ۷۷ هزار و ۷۰۰ تومان بفروشد تا بتواند منابع پیش‌بینی شده از فروش نفت را محقق کند. این در حالی است که دولت پیشتر گفته بود در تنظیم لایحۀ بودجه، نرخ تبدیل دلار را کمتر از ۳۰ هزار تومان در نظر گرفته است.
 
اقتباس از داده‌های رادیو فردا
16.6.2024

پژوهشگران ارجمند! برای درک نزدیک به واقعیت یک پدیده مشخص، اسناد و مدارک غیر قابل تردید لازم است. ولی متأسفانه مؤسسات آماری همه کشورها در خدمت منافع دولت‌هاشان آمارهای سالانه خود را منتشر میکنند.لذا این آمارها دستکاری شده‌اند. به ویژه آمارهای رژیم جمهوری اسلامی، جعلی هستند.از این رو بهتر آن است که شما پژوهشگر محترم ، آمارهای تدوین شده در ایران را در قیاس با هم مورد استفاده قرار دهید. آمارهای این سایت، امکان قیاس را برای شما فراهم آورده است.

  • نمایش تعداد مطالب 62914
 پژوهشگران را با ارسال آمارهای درست خود یاری کنید